Glædelig Jul til alle

Så kommer vi snart ikke tættere på før det er Jul. Vi er nået til Lillejuleaftensdag, og Julefreden er ved at sænke sig og det ganske land. Vi kan desværre ikke sige verden, for den har været og er lige nu mere urolig en nogensinde før. Ikke mindst mærke vi alle, hver dag virkningerne af den uforståelige krig i Ukraine. En krig, der kun giver mening for én enkelt gal mand, men som rammer hele jordens øvrige befolkning på den ene eller anden måde.

Det er både uhensigtsmæssigt og aldeles urimeligt. Endnu engang viser det sig, at det meste af verden bliver styret af en form for demokrati, men det demokrati vi lever under, er det bedste af de dårligste løsninger. Sagt på en anden måde: Demokratiet som vi kender det virker ikke, men det er den bedste løsning verdenssamfundet kan komme op med. Hele systemet skal gentænkes og verden skal globalt set styres på en helt anden måde. Det kræver mod og mandshjerte at gøre noget andet, men det skal til, før bliver det ikke anderledes. Forskellene i dag er simpelthen for store.

Den 24. December er lige om hjørnet, og de næste tre dage kan ingen gøre noget. Verden går i Jule mode, og vi kan kun bede til at alle gale mennesker, terrorrister, præsidenter og andre, der ikke kan styre sig, holder sig i ro og lader julefreden indfinde sig uden der sker større ulykker i verden. Vi har ikke brug for mere. Håber Ukraine vender tilbage til en fredelig tilstand meget snart. Skal man finde ro og blive klar til Julen, så kan jeg varmt anbefale at man kigger lidt på DR´s programside. De har netop afsluttet en serie, der handler om tre af de mest danske julesange og salmer, man overhovedet kan forestille sig. Man forsøger at spore dem tilbage til deres oprindelse og frem til deres betydning i dag. Jeg kan love dig én ting, hvis du giver dig tid til at se, de tre små korte programmer inden, der skal gåes rundt om juletræet Juleaften. Du vil aldrig mere glemme historien bag: Højt fra træets grønne top, Dejlig er den Himmel Blå og selvfølgelig, Glade Jul.

For mange og forhåbentlig de fleste, går vi tre dejlige dage i møde, sammen med famile og venner, man ikke ser så tit i en travl hverdag. Julen er hjerternes fest, plejer man at sige, og lad det forblive sådan, uanset, hvordan tiderne er verden. I vores del af verden, er det et dejligt afbræk i en travl, mørk, kold, grå og kedelig vintertid. Alle kan nu også glæde sig over, at fra nu af, går det kun fremad mod lysere tider. Foråret kommer nu tættere på for hver dag, der går og den første vinter måned er snart overstået. Så det er tid til at se frem ad, hygge sig indendøre med familie og venner i klar forventning om, at foråret og sommeren alligevel ikke er så langt væk.

Stor tak til min famile det første år, der snart er gået i Faxe. Et år der er gået hurtigt, med mange nye indtryk sammen med famile og venner. Mange tanker går til min store og dejlige øvrige del af familen i Fredericia, der trods alt var, er og bliver byen, der er omdrejningspunktet i mit liv. Vi har heldigvis hele min familie samt George og hans nye lille familie.Nu er jeg i Faxe, en fin lille by i det Sydsjællandske, der mest minder om Taulov. Her er dejligt, fredeligt og roligt og vi har kun 50 minutters kørsel til Københavns Centrum og kun op til timer til Fredericia. Så alt er godt her efter det første år og vi ser frem til foråret og sommeren vender tilbage, for den vi oplevede i år 2022, var en af de bedre.

Det eneste jeg stadig mangler, er en god måde at komme til at tjene penge på og få, gerne et halvdagsjob, 15-20 timer om ugen under opstarten. Mine forventninger er høje til det her i det nye år 2023.

Alt dette blot for at ønske alle en

Rigtig Glædelig Jul & Godt Nytår.